navlake za zube

Navlakama za zube nadoknadite izgubljene zube u roku 72 sata!

Svi žele prirodne, zdrave, blistavo bijele zube. Nanizane kao bisere, prave veličine i oblika.  Navlake za zube omogućuju svakome da upotpuniti zubni niz u cijelosti. Nadoknaditi možete jedan zub u obliku krunice (navlake), a u slučaju da Vam nedostaje više zuba pravi se zubni ili protetski most.

Protetski rad može biti fiksni i mobilni. Fiksni radovi (krunice, most, ljuspice) se trajno postavljaju odnosno cementiraju. Mobilni rad koju nazivamo proteza i svakodnevno se uklanja iz usta.

Funkcionalnost i estetika krunica za zube

Protetski rad mora zadovoljiti kriterije funkcionalnosti i estetike. Funkcionalnost bez estetike narušava prirodan osmijeh i smanjuje Vaše samopouzdanje. Estetski rad bez poboljšanja funkcije narušava normalno žvakanje.

Krunice za zube rješavaju sljedeće probleme:

  • puknut ili napuknut zub
  • oštećenje zuba koji se ne može plombirati 
  • karijesom oslabljen zub
  • nezadovoljavajući oblik ili boja zuba

Parcijalne proteze prvenstveno treba da zadovolje funkciju žvakanja, da ne stvara nelagodu pri korištenju. Svaki protetski rad mora biti estetski prilagođen fizionomiji lica.

Vrste krunica za zube

Fiksne protetske radove (navlake za zube, most, ljuspice) mogu biti izrađeni od različitih materijala. Ti materijali u većoj ili manjoj mjeri imitiraju prave zube.

U ordinaciji Širbegović radimo tri tipa krunica:

Optička imitacija pravih zuba je najniža kod metal-keramičkih krunica i povećava se ka bezmetalnoj krunici. U istom smjeru se kreću i cijene protetskog rada.

Krunice od pune keramike

Bezmetalna keramika je estetski najbolje rješenje za prednje zube. Zato se pacijenti koji imaju ”uslove u ustima” najčešće odlučuju keramičke ljuskice (ljuspice, fasete ili viniri). Postavljaju se na prednju površinu prirodnih zuba kojima se prekrivaju oštećenja, diskolororacija i nepravilnosti zuba.

Cijena protetskog rada

Cjenovno najprihvatljivije rješenje su metal-keramički mostovi koje odlikuju čvrstoća i dugotrajnost.

Ukoliko je estetika osmijeha u vrhu prioriteta tada su cirkonske i  bezmetalne krunice rješenje za vas uz relativno veću cijenu za takav zahvat.

Cijena metal-keramičke krunice iznosi 200 KM, cirkonske krunice 400 KM, a bezmetalne CAD CAM krunice 500 KM.

KONTAKT

Ukoliko imate dilemu koje je rješenje najbolje za Vas zakažite besplatan pregled i mišljenje doktora na broj telefona 061 563 238, pišite u inbox ili pošaljite nam e-mail kroz kontakt