Navlake za zube

Svi žele zdrave i lijepe zube.

Da izgledaju kao biseri, da su prave veličine i oblika.

Navlake i mostovi za zube omogućuju da se zubni niz nadoknadi u cijelosti. Nadoknaditi možete jedan zub u obliku navlake (krunice), a u slučaju da vam nedostaje više zuba pravi se zubni ili protetski most.

Ovisno o tome šta vam je veći prioritet, funkcionalnost, estetika ili oboje, možete birati različite opcije za vaš novi osmijeh.

Naši pacijenti imaju jasne informacije prije nego donesu konačnu odluku o zahvatu. Kroz direknu komunikaciju želimo da pacijent razumije sve opcije, šta se radi i zašto.

navlake za zube

ESTETIKA I FUNKCIJA NAVLAKA ZA ZUBE

Protetski rad mora zadovoljiti kriterije funkcionalnosti i estetike. Funkcionalnost bez estetike narušava prirodan osmijeh i smanjuje Vaše samopouzdanje. Estetika bez poboljšanja funkcije narušava normalno žvakanje.

Navlake za zube prvenstveno treba da zadovolje funkciju žvakanja i da ne stvaraju nelagodu pri korištenju. Također, svaki protetski rad mora biti estetski prilagođen fizionomiji lica i zadovoljiti estetske zahtjeve pacijenta.

Mi nastojimo istovremeno zadovoljiti oba kriterija u najvećem mogućem obimu.

Zato prvo pogledamo vaše lice, a zatim zube.

Navlake za zube riješit će sljedeće probleme:

  • nadoknada nedostajućeg zuba
  • nadoknada puknutog ili napuknutog zuba
  • oštećenje zuba koji se ne može plombirati
  • karijesom oslabljen zub
  • nezadovoljavajući oblik ili boja zuba

VRSTE NAVLAKA ZA ZUBE

Fiksne protetske radove (navlake za zube, most, ljuspice) mogu biti izrađeni od različitih materijala. Ti materijali u većoj ili manjoj mjeri imitiraju prave zube.

U Širbegović stomatologiji radimo tri tipa krunica:

Optička imitacija pravih zuba je najniža kod metal-keramičkih krunica i povećava se ka bezmetalnoj krunici. U istom smjeru se kreću i cijene protetskog rada.

METAL-KERAMIČKE NAVLAKE ZA ZUBE

Metalkermaičke navlake pružaju dobar nivo estetike i dugotrajnost.

Rijetko pucaju, traju najduže u smislu habanja. Također, mogu izdržati silu zagriza i žvakanja. Mat boja zuba je glavni nedostatak ove vrste krunica, jer metalna baza ne propušta prirodnu svjetlost. Ove navlake su dobar izbor za stražnje zube koji se ne vide.

Cijenovno su prihvatljivije od bezmetalne kermaike.

BEZMETALNE NAVLAKE ZA ZUBE

Bezmetalne navlake nude vrhunsko estetsko rješenje za vaš osmijeh. Zato se pacijenti koji imaju visoke estetske zahtjeve se odlučuju za cirkonske navlake ili navlake od staklo keramike.

Ako želite da niko ne primjeti  da ste pravili navlake za zube, onda vaš izbor treba da budu bezmetalne navlake (cirkon ili staklo keramike).

Posebno estetsko rješenje za prednje zube su keramičke ljuskice (ljuspice, fasete ili viniri). Postavljaju se na prednju površinu prirodnih zuba kojima se prekrivaju oštećenja, diskolororacija i nepravilnosti zuba.

Slika 2. Staklo keramaka

Stomatološka ordinacija Širbegović

CIJENA NAVLAKA ZA ZUBE

ijena navlaka za zube ovisi od materijala od kojih se one prave. Važi pravilo da cijena navlaka za zube raste kako rastu estetski zahtjevi pacijenta.

Cjenovno najprihvatljivije rješenje su metalkeramičke navlake koje odlikuju čvrstoća i dugotrajnost.

Ukoliko je estetika osmijeha u vrhu prioriteta tada su cirkonske i  bezmetalne krunice rješenje za vas uz relativno veću cijenu za takav zahvat.

Cijena navlaka za zube izražava se po jednom članu ili zubu.

U Stomatološkoj ordinaciji Širbegović cijene navlaka za zube su sljedeće:

Staklokeramika  – 500 KM
Prettau cirkon keramika – 490 KM
Cirkonkeramika – 450 KM
Metalkeramika –  230 KM.

KONTAKT

Ukoliko imate dilemu koje je rješenje najbolje za Vas zakažite besplatan pregled i mišljenje doktora na broj telefona 061 563 238, pišite u inbox ili pošaljite nam e-mail kroz kontakt.


POZOVI OVDJE