navlake za zube

Nadoknadite izgubljene zube u roku 5 dana!

Svi žele zdrave i lijepe zube. Da su u nizu kao biseri, prave veličine i oblika.

Navlake za zube omogućuju svakome da upotpuniti zubni niz u cijelosti. Nadoknaditi možete jedan zub u obliku navlake(krunice), a u slučaju da Vam nedostaje više zuba pravi se zubni ili protetski most.

Protetski rad može biti fiksni i mobilni.

Fiksni radovi (krunice, most, ljuspice) se trajno postavljaju odnosno cementiraju i ne mogu se vaditi iz usta.  Mobilni rad koju nazivamo proteza i svakodnevno se uklanja iz usta.

ESTETIKA I FUNKCIJA NAVLAKA ZA ZUBE

Protetski rad mora zadovoljiti kriterije funkcionalnosti i estetike. Funkcionalnost bez estetike narušava prirodan osmijeh i smanjuje Vaše samopouzdanje. Estetika bez poboljšanja funkcije narušava normalno žvakanje.

Navlake za zube rješavaju sljedeće probleme:

  • nadoknada nedostajućeg zuba
  • puknut ili napuknut zub
  • oštećenje zuba koji se ne može plombirati
  • karijesom oslabljen zub
  • nezadovoljavajući oblik ili boja zuba

Navlake za zube prvenstveno treba da zadovolje funkciju žvakanja, i da ne stvaraju nelagodu pri korištenju. Također, svaki protetski rad mora biti estetski prilagođen fizionomiji lica i zadovoljiti estetske zahtjeve pacijenta.

VRSTE NAVLAKA ZA ZUBE

Fiksne protetske radove (navlake za zube, most, ljuspice) mogu biti izrađeni od različitih materijala. Ti materijali u većoj ili manjoj mjeri imitiraju prave zube.

U ordinaciji Širbegović radimo tri tipa krunica:

Optička imitacija pravih zuba je najniža kod metal-keramičkih krunica i povećava se ka bezmetalnoj krunici. U istom smjeru se kreću i cijene protetskog rada.

NAVLAKE OD PUNE KERAMIKE

Navlake za zube od bezmetalne keramike omogućuju najbolje rješenje estetsko rješenje za vaš osmijeh. Zato se pacijenti koji imaju visoke estetske zahtjeve se odlučuju za cirkonske navlake ili navlake od staklo keramike. 

Ako želite da niko ne primjeti  da ste pravili navlake za zube, onda vaš izbor treba da budu navlake od staklo-keramike.

Posebno estetsko rješenje za prednje zube su keramičke ljuskice (ljuspice, fasete ili viniri). Postavljaju se na prednju površinu prirodnih zuba kojima se prekrivaju oštećenja, diskolororacija i nepravilnosti zuba.

Stomatološka ordinacija Širbegović

CIJENA navlaka za zube

Cijena navlaka za zube ovisi od materijala od kojih se one prave. Važi pravilo da cijena navlaka za zube raste kako rastu estetski zahtjevi pacijenta. 

Cjenovno najprihvatljivije rješenje su metal-keramičke navlake koje odlikuju čvrstoća i dugotrajnost.

Ukoliko je estetika osmijeha u vrhu prioriteta tada su cirkonske i  bezmetalne krunice rješenje za vas uz relativno veću cijenu za takav zahvat.

Cijena navlaka za zube izražava se po jednom članu ili zubu.  U Stomatološkoj ordinaciji Širbegović cijene navlaka za zube su sljedeće:

  • Staklo-keramika  – 500 KM 
  • Prettau cirkon keramika – 450 KM
  • Cirkon-keramika – 400 KM
  • Metal-keramika –  200 KM. 

KONTAKT

Ukoliko imate dilemu koje je rješenje najbolje za Vas zakažite besplatan pregled i mišljenje doktora na broj telefona 061 563 238, pišite u inbox ili pošaljite nam e-mail kroz kontakt