naši radovi

Pogledajte neke od naših radova na koje smo veoma ponosni!


ZAKAŽITE TERMIN

metal keramicke navlake i skeletirana proteza sa ankerima - zubar Sarajevo - jeftin stomatolog sarajevo - www.ordinacija-ais.ba
Metal-kermaički most

metal keramičke navlake

Uradili smo 11 metal keramičkih navlaka. Zube u bočnoj regiji nadoknadili jednim zubnim mostom od metalkeramičkih navlaka.

totalna proteza sarajevo - stomatolog sarajevo - zubar sarajevo - www.ordinacija-ais.ba

totalna
PROTEZA

Zadovoljstvo mi je kada pacijenti izađu iz ordinacije nasmijani i zadovoljni 🙂

parcijalna proteza - stomatolog Sarajevo - metal keramicka kruna stomatoloska ordinacija Sarajevo - www.ordinacija-ais.ba

PARCIJALNA PROTEZA I METAL KERAMIČKA KRUNA

U dogovoru sa njim odlučila sam da uradim kombinovani rad – parcijalnu protezu i metal keramičku navlaku. Prije izrade protetskih nadoknada konzervativno sam zbrinula pacijenta – sanirala karijes, te zbog velikog procesa unutar zuba i bolova, ekstahirala očnjak.

parcijalna proteza - stomatolog sarajevo - najbolji stomatolog u Sarajevu - stomatološka ordinacija Sarajevo

PARCIJALNA
PROTEZA

Parcijalnom protezom nadoknadili smo nedostatak zuba u frontu, (centralne i lateralne sjekutiće) i zube u bočnoj regiji.

Pacijentica nije bila zadovoljna estetikom svoje stare proteze.

protetski rad

Rekonstrukcija osmjeha

Čišćenje kamenca i pjeskarenje zuba, saniranje je karijesa. Kako bi estetika bila zadovoljena, napravili smo metal-keramički most koji je zamijenio izgublenje i karijesom oslabljene zube.

ljuspice za zobe

Keramičke ljuskice/fasete

Transformacija osmijeha u jednom danu. Gornja slika je osmijeh u 12h , a zatim osimijeh nakon postavljanja finalnog rada u 18h isti dan.

ZAMJENA AMALGAMA

Za samopouzdanje u vlastiti osmijeh, stare i dotrajale amalgamske ispune zamijenite estetskim bijelim.i ćemo učiniti sve da zamjena bude bezbolna, brza i estetski perfektna.

Izbjeljivanje zuba

IZBJELJIVANJE ZUBA

U ordinaciji A&S možete brzo, jednostavno i lako postići boju zuba koju ste oduvijek željeli. U ovom slučaju mi smo zadovoljni postignutim rezultatom, a vi?

Ljuspice za zube

ljuspice za zube – trilux forte

Popravak pokvarenih zuba i estetske rekonstrukcija. Ljuspice za zube (viniri) od press keramike – Triluxforte. Cilj terapije je dugoročna stabilnost zagriza i harmoniju osmijeha lica.

Cirkonske navlake za zube

Cirkonske navlake

Kompleksna estetsko-funkcijska rehabilitacia.
Terapija uključuje cirkon keramičke navlake u gornjoj i donjoj vilici. Postignuta je harmonija funkcije i estetike osmijeha.

Kompozitne plombe

Estetske kompozitne plombe

Popravak pokvarenih zuba i estetska rekonstrukcija. Uz pomoć vioko estetskih kompozita zamijenili smo stare kompozite i postigli prirodan izgled zuba.

Cirkonski most

Cirkonski most

Estetsko-funkcijska rehabilitacija gornje vilice.
Terapija uključuje cirkon keramičke navlake u gornjoj vilici. Postignuta je harmonija funkcije i estetike osmijeha.

Norveška

BEZMETALNE KRUNE

Pomoću CAD CAM tehnologije, u jednom danu, ispravili smo nepravilan položaj četiri prednja zuba. Rezultat je visoka estetika i prirodan izgled.​

cirkonski most

Cirkonski most

Estetsko-funkcijska rehabilitacija gornje vilice.
Terapija uključuje cirkon keramičke navlake u gornjoj vilici. Napravljen je manji most od 4 člana. Estetika osmijeha je značajno poboljšana.

Metalkeramički most

metalkeramički most

Urađen je metalkeramički mostu gornjoj vilici. Mostu je prethodilo podizanje desni (gingivoplastika) kako bi se smanjio gummy smile. To je omogućilo postavljanje krupnijih zuba.

Bezmetalna kruna

Bezmetalna kruna

CAD CAM tehnologije, u jednom danu, ispravili smo nepravilan položaj prednje jedinice. Rezultat je visoka estetika i prirodan izgled.​​

Cirkonske navlake

cirkonski most

Urađen je cirkonski most gornjoj i donjoj vilici. Ovo je klasični hollywood smile sa bleach bijelom nijasom krunica.

bezmetalna keramika

Bezmetalna kruna

Pomoću CAD CAM tehnologije, u jednom danu, zatvorili dijastemu (razmak zuba) pomoću bezmetalnih krunica (staklo keramika). Rezultat je visoka estetika i prirodan izgled.

cirkonski most

KOMBINIRANI MOST – Cirkon & Metal Kermaika

Kombinacijom cirkona i metal keramike smo zadržali estetiku u frontu i poboljšali izdržljivost bočne regije. Da bi rad dugo trajao, morali smo izliječiti zube i postaviti kočiće gdje je bilo potrebno.

cirkonske krunice

PRETTAU CIRKONSKI MOST

Usljed izraženog bruksizma (škripanja zuba) pacijent je ”istrošio” vremenom krunce zuba. Da bi nadogradili zube i zadržali estetiku koristili smo PRETTAU cirkonske navlake. Rezultat je visoka estetika i prirodan izgled.

Cirkonski most

CirkonsKI MOST – GORNJA VILICA

Estetsko-funkcijska rehabilitacija gornje vilice.
Terapija uključuje cirkon keramičke navlake u gornjoj vilici. Napravljen je manji most od 4 člana. Estetika osmijeha je značajno poboljšana.

Cirkonski most_Sajma_prije i poslije (1)

PRETTAU CIRKONSKI MOST

PRETTAU CIRKONSKI MOST
Pacijent je ”istrošio” vremenom krunIce zuba. Da bi nadogradili zube i zadržali estetiku koristili smo PRETTAU cirkonske navlake. Rezultat je visoka estetika osmijeha i čvrstina krunica.

Cirkonske navlake / krunice

CirkonsKI MOST – GORNJA i donja vilica

Estetsko-funkcijska rehabilitacija gornje vilice.
Terapija uključuje cirkon keramičke navlake u gornjo i donjojj vilici. Estetika osmijeha je značajno poboljšana.

Bezmetalne krunce

CAD CAM STAKLO KERAMIKA

Pomoću CAD CAM sistema za izradu bezmetalnih krunica (staklo keramika) u roku 24h napravili smo rekonstrukciju gornje i donje viilice. Rezultat je visoka estetika i prirodan izgled zuba.

zakažite termin

    captcha