keramičke ljuskice za zube - viniri

Hollywoodski osmijeh za sve - ljuskice za zube

Ljuskice za zube ili ljuspice za zube, fasete, viniri su dizajnirani su da prekriju prednju površinu zuba. Napravljeni su od staklo  keramike koja imitira oblik, veličinu i boju prirodnog zuba. Popularnost ljuskica za zube proizlazi iz činjenice da one objedinjuju visoku estetiku, funkcionalnost zuba i prirodnost osmjeha.

Izbjeljivanje zuba

ŠTA SU LJUSKICE ZA ZUBE?

Ljuspice za zube, ljuskice, viniri ili fasete su tanke kramičke pločice koje se postavljaju na prednju površinu prirodnih zuba. Njima se prekrivaju oštećenja, diskoloracija i nepravilnosti zubi.

ŠTA RJEŠAVAMO LJUSKICAMA,?

Ljuskice su savršeno rješenje za pacijente koji imaju:

  • promjenu boje zubi
  • razmake među zubima
  • okrnjen zub
  • napuknuće cakline
  • različitu veličinu zube
  • nepravilan položaj zuba
  • nepravilan oblik zuba

Sva ova stanja zuba mogu se ispraviti pomoću keramičkih ljuspica. Ugradnjom ljuspica vraća se samopuzdanje u vlastiti osmijeh.

Da li ste kandidat za ljuspice, ljuskice ili vinire??

Da bi ste postavili ljuspice treba da imate svoje zube i da nemate velike kompozitne ispune (plombe) na njima. One mogu biti dugotrajno rješenje za vaše estetske probleme ukoliko imate uslove za njihovo postavljanje.

KOLIKO TRAJU VINIRI?

Funkcionalna i estetska trajnost keramičkih ljuspica je poprilično dugačka. Uz pravilno održavanje mogu trajati  više od 10 godina! Ograničavajući faktor za trajnost je stanje nosivih zuba. Za dugotrajnost ljuspica potrebno je održavati usnu šupljinu u skladu sa uputama stomatologa.

Vrijeme izrade i cijena ljuspica?

U našoj ordinaciji ljuspice se rade pomoću savremenog  CAD/CAM sistema. To znači da pomoću CAD CAM tehnologije možemo ugraditi do 10 ljuspica u jednom danu ili u jednoj posjeti.

Rekonstrukciju prednjih zuba izvršimo u roku 4h!!

Ukoliko se ljuspice izrađuju u eksternom laboratoriju, onda vrijeme izrade traja minimalno 3 dana, a često i duže.

Na tržištu u BiH njihova cijena se kreće između 500 KM po zubu.  Ekonomski prihvatljivija varijanta su kompozitne fasete čija trajnost, prirodnost i boja nije na nivou keramičkih ljuspica. Njihova cijena se kreće oko 80 KM po jednom zubu.

Da li je izbjeljivanje zuba štetno

GARANCIJA NA VINIRE

Mi dajemo garanciju od 5 godina na materijal i kvalitet izrade ljuspica za zube, tako da sa nama možete biti bezbrižni. Uslučaju da se u garantnom roku

LJUSKICE, LJUSPICE I VINIRI U  ŠIRBEGOVIĆ STOMATOLOGIJI

Keramičke ljuspice ne zahtijevaju poseban oporavak nakon finalnog postavljanja. Odmah se možete  vratiti svakodnevnim aktivnostima što uključuje i fizičke aktivnosti.