Keramičke ljuskice za zube

Hollywoodski osmijeh za sve - ljuskice za zube !

Ljuskice za zube ili ljuspice za zube, fasete, viniri su dizajnirani su da prekriju prednju površinu zuba. Napravljeni su od čiste/pune keramike koja imitira oblik, veličinu i boju prirodnog zuba. Popularnost ljuskica za zube proizlazi iz činjenice da one objedinjuju visoku estetiku, funkcionalnost zuba i prirodnost osmjeha.

Šta su ljuskice za zube?

Ljuspice za zube, ljuskice, viniri ili fasete su tanke kramičke pločice koje se postavljaju na prednju površinu prirodnih zuba. Njima se prekrivaju oštećenja, diskoloracija i nepravilnosti zubi. 

Šta rješavamo ljuskicama?

Ljuskice su savršeno rješenje za pacijente koji imaju:

  • promjenu boje zubi
  • razmake među zubima
  • okrnjen zub
  • napuknuće cakline
  • različitu veličinu zube
  • nepravilan položaj zuba
  • nepravilan oblik zuba

Sva ova stanja zuba mogu se ispraviti pomoću keramičkih ljuspica. Ugradnjom ljuspica vraća se samopuzdanje u vlastiti osmijeh.

Da li ste kandidat za ljuspice, ljuskice ili vinire?

Da bi ste postavili ljuspice treba da imate svoje zube i da nemate velike kompozitne ispune (plombe) na njima. One mogu biti dugotrajno rješenje za vaše estetske probleme ukoliko imate uslove za njihovo postavljanje.

vineri LP

Rok trajanja

Funkcionalna i estetska trajnost keramičkih ljuspica je poprilično dugačka. Često i više od deset godina!

Ograničavajući faktor za trajnost je stanje nosivih zuba. Za dugotrajnost ljuspica potrebno je održavati usnu šupljinu u skladu sa uputama stomatologa.

Vrijeme izrade i cijena

U našoj ordinaciji ljuspice se rade pomoću  savremenog  CAD/CAM sistema. To znači da pomoću CAD CAM tehnologije može ugraditi do 10 ljuspica u jednom danu ili u jednoj posjeti.

Rekonstrukciju prednjih zuba izvršimo u roku 4h!!

Ukoliko se ljuspice izrađuju u eksternom laboratoriju, onda vrijeme izrade traja minimalno 3 dana, a često i duže.

Na tržištu u BiH njihova cijena se kreće između 450-500 KM po zubu.  Ekonomski prihvatljivija varijanta su kompozitne fasete čija trajnost, prirodnost i boja nije na nivou keramičkih ljuspica. Njihova cijena se kreće oko 80 KM po jednom zubu.

Garancija

Mi dajemo garanciju od 5 godina na materijal i ”ruke”  za izradu ljuspica za zube, tako da sa nama možete biti bezbrišni.

Oporavak

Keramičke ljuspice ne zahtijevaju poseban oporavak nakon finalnog postavljanja. Odmah se možete  vratiti svakodnevnim aktivnostima što uključuje i fizičke aktivnosti.

Više informacija o ljuskicama možete pročitati na ovom linku.